VK: beste prijs-kwaliteit Barolo

De krachtige Barolo van het gerenommeerde wijnhuis Pecchinino is volgens Onno Kleyn en Thomas Oak gekozen als de Barolo met de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Deze test bevestigt hoezeer wij kwaliteitswijnen selecteren met de best mogelijke prijs kwaliteit. Hieronder volgen delen uit het testverslag gepubliceerd in Volkskrant Magazine van 8 februari 2015. Onze jaargangen 2008 en 2009 die op dronk zijn, waren hierdoor binnen een week uitverkocht! In april 2015 verwachten we jaargang 2010. Voor degene met een flesje Barolo: gefeliciteerd met je aankoop! Veel leesplezier.

Wijntest
Door: Onno Kleyn en Thomas Oak Assistentie: Thomas Oak 7 februari 2015, 01:00

Het is Italiaanse kwaliteitswijn en onder een tientje is beslist niets fatsoenlijks te koop. Hij is stoer, bosgronderig en ‘kauwbaar’. Onno Kleyn proeft er zestien en oordeelt.

Zelfs verstokte wirekuf-aanhangers (Van Dale kent het nog niet, maar het betekent: ‘Wijn is rood en komt uit Frankrijk’) springen in de houding voor Barolo. Het is de oudst bekende kwaliteitswijn van Italië, degelijk voorzien van ronkende verhalen over succes in voorbije tijden. Waarbij dan vergeten wordt te vermelden dat onder de naam toen zware, zoete, geoxideerde wijn werd gemaakt. Vond men lekker, aan het Piemontese hof.

Barolo komt uit een klein gebiedje rond het gelijknamige dorp in Piemonte, en wordt gemaakt van de nebbiolodruif. Er is weinig van, de wijngaarden in het gebied zijn kostbaar, de gebruikte techniek en de lange verplichte rijping in hout ook, dus de wijn is duur. Er wordt soms al Barolo aangeboden van een tientje, maar koop die niet. Hooguit smaakt hij redelijk, maar hij mist de kenmerkende volheid en het aroma van truffels, paddestoelen en rozen: het ís gewoon geen Barolo.

Wij vroegen zeven in Italië gespecialiseerde wijnleveranciers om ons Barolo’s te sturen: Brand Wijnimport, Sprezzatura, Walinga, Villa Fattoria, Vindict, Vinovetro en Wijnwagentje. We kregen er zestien binnen, van de oogstjaren 2008, 2009 en 2010. De jonkies waren met hun vier jaartjes nog echt te jong; 2008 en 2009 waren al op dronk, hoewel hun zeggingskracht nog zal toenemen in de komende jaren. Weer werd duidelijk dat de kwaliteit in de prijs wordt uitgedrukt: de duurste was de beste. Maar wij lieten de prijs-kwaliteit ook een belangrijke rol spelen. Vandaar dat een zeer goede Barolo voor ‘maar’ 29,95 euro de eerste plek inneemt.

1. Pecchenino San Giuseppe 2008, (9 punten)
Wijnwagentje.nl, euro 29,95.

Orlando en Attilio Pecchenino zijn eigenlijk Dolcettomakers (een andere Piemontese wijn) en beheren 22 hectare wijngaard bij Dogliani, een eindje verderop. Maar in Monforte d’Alba hebben ze nog een stukje grond waar de Barolo San Giuseppe vandaan komt. Die rijpt op de ouderwetse wijze twee jaar in grote houten foeders; de broers doen niet mee aan de kostbare mode om kleine, om de paar jaar te vervangen eiken barriques te gebruiken. De San Giuseppe 2008 ruikt aangenaam naar kirsch en truffel, en is streng in de mond, met flink looizurende tannines. Maar dat hoort, bij Barolo. Daarom past pasta met truffel of gewoon een entrecote er zo goed bij.

Beste prijs-kwaliteit Barolo bij WijnWagentje!

Brunello: pelo e piuma!

De krachtige Brunello van het gerenommeerde wijnhuis Vini Lazzeretti past bij ‘bont en veren’, zeggen de Italianen: pelo e piuma.

In ons assortiment bieden we de jaargang 2007 aan, een krachtige maar toch soepele wijn. Je glas vult zich met een glanzende robijnrode kleur met granaatrode reflecties. Je ruikt intensieve aroma’s die doen denken aan rijpe bramen, bosbessen en kersencompote, vergezeld van een licht florale zweem, fijn geïntegreerde vatnuances en een heel animerend kruidenmelange. Je proeft fantastisch rijpe tannine, een perfecte balans tussen diepe vruchtenaroma’s en decent geïntegreerd hout en daarbij een kruidige kracht, die het gevoel geeft dat de wijn bijna te kauwen is.

Deze Brunello schittert bij een typische Toscaanse tagliata (schuin gesneden schijven rode rundsfilet met rucola en parmezaanse kaas) of bij een dikke Fiorentina (de Firenze versie van de T-bone steak, maar dan véél beter). Als hij nog een beetje ouder is drinken wij hem bij voorkeur bij wild: hert, haas, gevogelte (‘bont en veren’, zeggen de Italianen: pelo e piuma).

Beschermde kwaliteit
Een Brunello mag alleen worden gemaakt in het zuid Toscaanse Montalcino, én enkel van 100% Sangiovese druiven. Al voegde men tot een met de jaargang 2005 vaak Merlot toe, absoluut verboden! Dit was de aanleiding tot het recente en ophefmakende Brunello-schandaal; nog steeds voor discussie vatbaar, omdat de toevoeging gebeurde met het oog op een verbetering van de wijn en een meer constante jaargangen … De bodemsamenstelling kan in Montalcino zeer sterk variëren wat zorgt voor smaakbreedte in de wijn (niet alle druiven nemen dezelfde mineralen op).

De wijngaarden van Marco Lazzeretti groeien op eerder kleihoudende kalksteengronden, zuidoost gericht, op een hoogte van ca. 300 m. Eind september wordt handmatig geoogst. Na zachte persing wordt vergist tussen 26 en 30°C. De maceratie duurt van 5 tot 15 dagen afhankelijk van de jaargang. Aan de veroudering komen bij Marco geen barriques te pas (die zijn volgens hem te agressief); hij gebruikt enkel Slavonische eiken vaten van 3.500 of 4.000 liter, waarop hij de wijn zo’n 30 maanden laat rijpen (een half jaar langer dan verplicht). Vóór de verkoop volgt nog een stabilisatie van minstens 6-8 maanden in de fles. Voor het maken van een Brunello is geduld nodig, want hij mag pas op de markt komen 5 jaar na de oogst!

Wijnhuis Vini Lazzeretti
In 1998 werd Marco Lazzeretti door zijn grootvader gevraagd diens wijngoed over te nemen en zo de familietraditie verder te zetten. Zo kreeg Marco de mogelijkheid om uitzonderlijke wijnen te gaan maken. Hij voerde moderniseringen door, plantte in 2000 (ter aanvulling van de oorspronkelijke aanplantingen uit 1981) bijkomend 4 ha wijnranken, en bouwde intussen een nieuwe kelder met proefruimte. Zijn wijngaarden strekken zich uit aan de voet van de Montalcino heuvel, aan de volgens Marco beste, oostelijke zijde.

Vino! Magazine 2011 Nr. 2 noemt de Brunello Lazzeretti *** “Sterk aanbevolen. Een referentie inzake klassieke Brunello, fijne, overvloedige tannine, perfecte zuurstructuur en een lange, elegante afdronk”

Brunello Lazzeretti voor magische wijnmomenten!

Champagne is out, prosecco en spumante zijn in.

Champagne is out, prosecco en spumante zijn in. Noord Italie is de regio waar je met afstand, en dan bedoel ik met grote afstand, de lekkerste bubbels kunt kopen. Tijd dus om de regio eens wat meer aandacht te geven. Zelf heb ik, sinds Andrea Battistella me kennis heeft laten maken met de bubbels van zijn familiebedrijf en ik de spumante van Matteo Piccinini heb geproefd, geen champagne meer aangeraakt. Sterker nog, onze weekenden beginnen nu standaard met het ploppen van een fles prosecco of spumante. Ervaar die sensatie gerust zelf. U wilt toch ook ‘in’ zijn?

Een lange geschiedenis van de prosecco.
De geschiedenis van prosecco begint in Conegliano Valdobbiadene, in de regio Veneto waar nu nog steeds de hoogste kwaliteit prosecco wordt geproduceerd. Glera is een inheemse Noord-Italiaanse druif en het wordt gezegd dat deze druif waar prosecco van wordt gemaakt, een geschiedenis heeft van minstens 2.000 jaar. De Romeinen kenden prosecco wijn al als Puccino.

De historie en kennis in deze regio stelt wijnmakers in staat om het maximale uit de Glera druif (officiële naam van de prosecco-druif) te halen. Het resultaat is een levendige, frisse en aromatische mousserende wijn die de wereld begint te veroveren vanaf 1980 en inmiddels niet meer weg te denken is.

De naam prosecco is vandaag de dag goed beschermd, waardoor je als consument dan ook zeker bent van een bepaalde kwaliteit. Veruit de strengste regels gelden voor prosecco DOCG, dus dat is de veiligste keuze. Deze kwaliteitsgarantie komt natuurlijk wel met een prijskaartje en daarom is het goed om te weten dat een Prosecco DOC tegenwoordig ook een bepaalde kwaliteitsdrempel heeft.

Spumante uit de Oltrepo Pavese.
De Oltrepo Pavese is een regio in Lombardije waar veel mousserende wijnen worden gemaakt en waar Pinot Nero de dominante druif is. De Oltrepo Pavese biedt rust en stilte en deze is vaak overweldigend. Het leven heeft nog steeds een langzaam tempo, en de lokale bevolking leeft min of meer op dezelfde manier hun voorouders : druiven verbouwen is een werk dat de seizoenen volgt, jaar na jaar, generatie na generatie. De meeste van de wijnboeren wonen hier al sinds de Middeleeuwen.

De spumante is het paradepaardje onder de mousserende wijnen. Een spumante krijgt minstens maand voor de tweede vergisting en kun je een druk bereiken van 5 bar. Deze druk is gebruikelijk voor een spumante, maar alles boven 3 bar is officieel al een spumante. Over het algemeen geldt dat hoe langer de tweede vergisting duurt, hoe fijnmaziger de bubbel wordt. De kunst is uiteindelijk om veel en minuscule belletjes te creëren voor een verfijnd mondgevoel.

Lekker, erg lekker!
De Italiaanse bubbelwijnen zijn de trend voor 2014 en 2015. Het geheim van het succes is zowel simpel als complex. Waar het op neerkomt is dat de harmonie van de streek volledig wordt gerespecteerd. De combinatie van de bergen, meren en de bodem hebben een zeer gunstige invloed op de wijn. Alles gaat met passie en ambitie, de groei, het onderhoud, het plukken en de vervaardiging van het product. De zogenaamde metodo tradizionale bevordert het van nature mousserende karakter en leveren een frisse en zeer mousserende wijn, zacht en met een mooie, milde afdronk. Bovenal zijn de prosecco en spumante droog, fruit en vooral elegant. En lekker, erg lekker!

Salute!

Eindelijk mijn favoriete wijn gevonden!

Eindelijk mijn favoriete wijn gevonden! Dat horen we na het proeven van een glas Sangue di Giuda. Deze zoete, licht mousserende rode wijn van Piccinini uit Lombardije is een bijzondere Italiaanse wijn die in Nederland in de smaak valt bij wijnliefhebbers die normaliter niet van zoete wijnen houden en bij niet-wijndrinkers.

Functionele wijn.
Deze zoete rode wijn heeft een heel klein beetje prik. In het glas valt het niet zo op, de belletjes worden vooral gevormd bij opname in de warme mond, zeker omdat deze wijn gekoeld wordt gedronken, bij 8 tot 10 °C. Zeer bewust zo gewild om de vetten van de rijke Lombardische en Emiliaanse keuken (salami, kazen, rijke sauzen) uit de mond weg te spoelen.

Rijke textuur, verfrissend en sappig en boordevol rood fruit.
De kleur doet denken aan de moerbei en er verschijnt een klein laagje fijne bubbels in het glas en ruikt naar verse bessen, kersen en pruimen. In de mond is de fijn heerlijk fris en proef je veel rood fruit. De wijn is een tikkeltje zoet en hoeft daarom niet per se in het vak met de dessertwijnen. Het is juist een interessante wijn bij gekruide vleesgerechten en de barbecue. Maar past natuurlijk ook bij een licht dessert.

Bloed van Judas
Sangue di Giuda betekent letterlijk het Bloed van Judas. Het beschermde en gekwalificeerde wijngebied Oltrepò Pavese heeft een rijke en glansrijke productiehistorie vanaf de eerste eeuw voor Christus. Er gelden strenge kwaliteitsvoorschriften voor deze DOC en de volgende voorgeschreven samenstelling: Barbera: 25% tot 65%, Croatina: 25% tot 65% aangevuld met Uva Rara, Ughetta (Vespolina) en Pinot Noir: gezamenlijk of afzonderlijk, tot een maximum van 45%.

Salute!

Verrassend aangename Amarone

Hou je van het beste? Heb je een culinair diner gepland? Of wil je je gasten gewoon een topwijn serveren? Dan mag deze Amarone niet ontbreken! Deze Amaronewijn van VillaBella uit Venetië is een perfecte afsluiting van een mooie maaltijd of fantastisch bij een stukje gerijpte kaas.

Hooggewaardeerd.
Ook de smaak van deze Amarone blijft persoonlijk, maar zijn kwaliteit staat buiten kijf. Onze Amarone heeft hoge scores van toonaangevende instanties: Due bicchieri Gambero Rosso 2011 – Quattro Grappoli Duemilavini 2009 – 91/100 Tre Stelle I Vini di Veronelli 2009 Daniel Thomases! Lees ook het artikel over de ontwikkelingen van de Amaronewijn in Perswijn

Wijn met een grote structuur, glad en fluweel.
De Amarone is de meest complexe, rijke, geconcentreerde wijn met een bijzonder goed bewaarpotentieel. Door de ‘methode appassimento’ (het drogen van druiven) en het verlies van het vocht wordt alles wat nog wel in de druiven zit in de smaak ‘overdreven’. Je proeft dus de puurheid van de druif. De wijnmaker kan zich geen fouten veroorloven want een fout in de druif zal in de smaak domineren. Je krijgt dus alleen topkwaliteit druiven in de wijn en dat proef je: in de neus een intense en geconcentreerde geur van rijpe kersen en zwart fruit, met een hint van pruimen. Het fruit in de smaak ontwikkelt zich tot aroma’s van drop, chocolade, koffie, kaneel en lichte tabak. De afdronk is droog en lang. Loopt het water je al in de mond?

Waar drink je de Amarone bij?
Italianen drinken deze Amarone bij of aan het eind van een krachtige maaltijd die uitloopt in een niet te zoet nagerecht zoals taarten met veel chocolade, maar ook fantastisch bij een stukje gerijpte kaas.

Een andere ‘Amarone verrassing’ krijg je als je hem gebruikt in de risotto. Bij ieder kwaliteitsrestaurant in Verona staat er Risotto all’Amarone op de kaart. Eenvoudig thuis te maken door de risottorijst naar wens te bereiden en aan het eind in te laten koken met een groot glas Amarone.

Aanbeveling: luchten/decanteren minstens één uur voor gebruik.

En dan nog iets: omdat de druif een klein rendement biedt en door het vele werk is de productie van deze wijn natuurlijk ook niet goedkoop. WijnWagentje biedt desondanks deze topwijn aan voor een scherpe prijs. De komende maand in de aanbieding van € 40 voor nog geen € 30!

Salute!

Let op! Verdicchio verslavend lekker!

Wil je genieten en durf je enig risico te nemen? De Verdicchio van Piersanti Casa Vinocola is onze best-seller. Maar je bent gewaarschuwd! Klanten die de Verdicchio eenmaal hebben geproefd, blijven verslaafd aan deze Verdicchio.

Waarom verslavend?
Deze fles levert een mooie wijn met een helder gele kleur met een licht groene en gouden schijnsel. Delicaat sterk en fris boeket van vers fruit. Het is best te omschrijven als een frisse maar krachtige, persistente wijn met een evenwichtige smaak, lichtjes structuurondersteunend bitter, wat karakteristiek is voor de Verdicchio druif. Ontwaken uw smaakpapillen al? Proef hem zelf. Lekker als borrelwijn en als begeleider van groenteschotels, gerechten op basis van volkoren granen, rijpe kazen, wit vlees, en gebakken en witte vis.

Wie is “de aanstichter”?
Piersanti Casa Vinocola werd in 1955 opgericht door Giovanni Piersanti en zijn twee zonen Carlo en Silveria. Met passie en toewijding maakten zij in die eerste jaren enkel mousserende wijnen (wit en rood), op dat moment veel gevraagde producten. In de jaren tachtig traden twee andere zonen Giuliano en Ottavio toe tot het bedrijf en wijzigde de markt: al snel werd de Verdicchio dei Castelli di Jesi het paradepaardje.

Het bedrijf verhuisde zijn productiefaciliteit naar een nieuwbouw van 2.000 vierkante meter. Piersanti, vandaag nog steeds een familiebedrijf, kan kwaliteitsproducten aanbieden tegen zeer goede prijzen, waardoor het is uitgegroeid tot een referentie, zowel in de eigen regio als in de internationale markt.

Waar komt de naam 311 vandaan?
De wijngaarden liggen ongeveer op 311 m (vandaar de naam van de fles) boven de zeespiegel in de gemeente van San Francesco di Apiro (provincie Macerata) Verdicchio 90 tot 95%, aangevuld met andere witte druivenrassen. De most wordt verkregen door zachte persing, enkel de eerste vloeistof van lage druk wordt gebruikt. Gisting bij gecontroleerde (lage) temperatuur. Jong te drinken (tot twee jaar na de oogst).

Frisse cocktail met de Moscato

Het wordt steeds heter deze zomer!
Met Brazilië op de buis, voel je de zinderende hitte thuis. Met een overheerlijke cocktail in je hand beleef je echt even zuidelijke vakantiesferen. Geen zin om lang in de keuken te staan, maar wel een lekkere frisse cocktail? Onze moscato uit de Oltrepe Pavese is uitermate geschikt voor diverse varianten. Google zelf maar eens op cocktail met Moscato. Onze verfrissende Moscato drinkt “puur” al als limonade, fruitig, licht mousserend, klein beetje zoet en natuurlijk zijn lage alcoholpercentage van 5%! Maar is ook als cocktail een feest.

Probeer bijvoorbeeld de Strawberry Basil Moscato Lemonade.

Benodigd: WK Cocktail
– 175 ml Moscato Oltrepo Pavese
– 4 aardbeien
– 1 theelepel suiker
– blaadje munt
– 30 ml citroensap

Stap 1. Blend alle ingrediënten (m.u.v. de Moscato).
Stap 2. Giet in een smal en hoog glas met ijs.
Stap 3. Schenk de Moscato erover heen.
Stap 4. Maak mooi op met een schijfje citroen en aardbei en het genieten kan beginnen!

Proost!

Scoor een hippe Ice Bag tijdens ’t WK!

De eerste WK is door de hockey-dames binnen, de heren hebben het zilver veroverd!  Met onze jonge voetbalploeg zijn we ver gekomen op het WK. Nederland is oranje gekleurd! WK Ice BagTot aankomende zaterdag 12 juli, geeft WijnWagentje een oranje Ice Bag cadeau bij een bestelling van 2 dozen wijn.

De Ice Bag is een hippe en trendy wijnkoeler die je makkelijk overal mee kan nemen. Je zet de gekoelde fles wijn in de Ice Bag, ijsblokjes erbij en bijvullen met een beetje water. Zo blijft je fles lekker koel bij de TV, op het terras of tijdens een picknick. Je kunt zelf je doos met (verschillende) wijnen samenstellen. Op de hoofdpagina hebben we alvast een selectie gemaakt van populaire wijnen.

Actievoorwaarden:
1. Bestelling bedraagt minimaal 12 flessen, naar eigen keuze.

2. Actie loopt, zolang Nederland in het WK-toernooi zit.
3. Maximaal 1 Ice Bag per gezin.
4. Zolang de voorraad strekt. Op = op.
Standaard ontvang je een oranje exemplaar.
Ice Bag ook verkrijgbaar in de kleuren: transparant, groen, rood, paars, blauw.
Vermeld bij de bestelling in het veld “boodschap” de gewenste kleur.  

Nieuwe wijnen van Matteo Piccinini

De topwijnen van Piccinini zijn binnen!

Italiaanse wijn, meesterwerk van Matteo Piccinini

De meesterwerken van Matteo Piccinini zijn binnen en we merken dat deze goed in de smaak vallen! Zo goed dat de Sangue di Giuda na de wijnmarkt in Heeswijk en een braderie in Wognum helemaal uitverkocht zijn.

Nederlanders houden van deze zoete rode wijn die lekker gekoeld met slechts 7,5% alcohol een geliefd drankje is tijdens de eerste warme dagen. Een nieuwe bestelling van deze lekkere doordrinker is inmiddels alweer onderweg.

Bij bestelling van 3 dozen (of meer) met topwijnen van Piccinini rekenen wij geen bezorgkosten! U kunt zelf de flessen selecteren.

Klik hier voor alle wijnen van Azienda Agricola Piccinini.


Rode wijn goed voor je tanden

Dat rode wijn goed is voor je gezondheid wisten we al, maar nu blijkt het ook nog eens goed voor je tanden!

Rode wijn en het extract van druivenpitten beschermen je tanden tegen gaatjes, dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Spaanse nationale onderzoeksbureau. De onderzoekers zoeken oplossingen voor ziektes die overal voorkomen en hebben nu een rapport geschreven over mondgezondheid.

Volgens hoofdonderzoekster Maria Vicotria Moreno-Arribas heeft zestig tot negentig procent van de wereldbevolking last van gaatjes en tandvleesproblemen. De mondproblemen beginnen als bepaalde bacteriën zich in een plaklaagje aan de tanden hechten en gaatjes maken in het glazuur.

Poetsen met fluoridetandpasta, flossen en mondwater gebruiken helpen een beetje, maar de effecten zijn volgens de onderzoekers beperkt. Wat wel zou werken is wijn drinken of druivenpit-extract eten omdat dit de bacteriegroei in de mond stopt en daardoor gaatjes voorkomt.

Een mooi verhaal natuurlijk, maar voor ieder onderzoek waarin wordt geschreven dat rode wijn goed voor je is, komt meestal snel een ander dat het compleet onderuit haalt. Het onderzoek is nu te lezen in the Journal of Agricultural and Food Chemistry en tot andere wetenschappers het onderzoek onderuit halen is het een goed excuus voor een glaasje bij het eten. – FAQT


Italiaanse rode wijn, de voorraad van Matteo Piccinini

29 mei braderie Wognum

De braderie van Wognum luidt de jaarlijkse kermis in en trekt ruim 8.000 bezoekers!
Dit jaar staan we bij slagerij Dick Kok met ambachtelijke lekkernijen.

Op de Big Green Egg van Cooking Factory Zaandam worden de vers bereide rundvlees burgers bereid. Ook de sauzen zijn ambachtelijk en vers. Je kunt dan ook zien hoe gemakkelijk gerechten kunnen worden bereid op de Green Egg.

Daar horen natuurlijk ook lekkere wijnen bij van WijnWagentje. De wijnen komen van ambachtelijke wijnboeren van WijnWagentje met hoge ambities en veel passie levert dat heerlijke en mooie kwaliteitswijnen op.

Kom op 29 mei dus naar de braderie in Wognum en geniet van lekker eten en drinken!


Italiaanse rode wijn, de voorraad van Matteo Piccinini

23 mei Wijnmarkt Heeswijk

WijnWagentje op Wijnmarkt Heeswijk

Op vrijdagmiddag 23 mei staan wij namens wijnhuis Piccinini op de Internationale Wijnmarkt Heeswijk. Je kunt bij ons alle wijnen van Matteo Piccinini proeven en kopen. Wij vertellen je alles over de productie en passie van de wijnen van Piccinini en zijn kunstzinnige etiketten (als je dat wil).

Op de Internationale Wijnmarkt in Heeswijk kun je lekkere wijnen uit verschillende Europese landen proeven en kopen. Kom kennismaken met de wijnen van wijnhuis Piccinini en andere wijnboeren uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Nederland.

Het belooft een bijzonder evenement te worden want naast heerlijke wijn kun je ook genieten van kleine lekkernijen en gezellige muziek op een sfeervolle locatie naast het prachtige Kasteel Heeswijk.

Vanaf 16 uur tot 20 uur ben je van harte welkom!

Ciao, we zien je graag op 23 mei in Heeswijk!

Bianca en Carlo
Passie voor Italiaanse wijnen.


Italiaanse rode wijn, de voorraad van Matteo Piccinini

  • Online Italiaanse wijn kopen
  • Zelf je doos wijn samenstellen
  • Gratis verzending (vanaf 3 dozen)
  • Veilig betalen via iDEAL
  • Snelle levering uit voorraad
  • Kwaliteitsgarantie
Ontvang nieuws en aanbiedingen
 


Over wijnwagentje wijnimport | Wijnwagentje in de media | Reacties van klanten | Wijn inkopen: Veelgestelde vragen | Contact

Wijn uit Veneto - Wijn uit Sicilie - Wijn uit Lombardije - Wijn uit Alto Adige - Wijn uit Sardinie - Wijn uit Basilicata - Wijn uit Puglia

Alg. voorwaarden | Disclaimer

Like us on FacebookFollow us on Twitter