Italiaanse witte wijn, in de wijngaard van Matteo Piccinini

Ga direct naar ons assortiment WITTE WIJN, voor snelle levering uit voorraad.

Bijzondere Italiaanse witte wijn ontdekt!

In 2013 maakten wij kennis met Azienda Agricola Piccinini in de streek Oltrepò Pavese, Lombardije. Dit gebied, aan de andere zijde van de Po (ten zuiden van Milaan) werd vroeger ook wel Oud Piemonte genoemd. Een minstens zo interessante geschiedenis, zeker als het om wijn gaat, maar nog vrijwel onontdekt.

Matteo Piccinini nam het bedrijf in de jaren ’90 over van zijn vader. Als gepassioneerd wijnmaker heeft hij het aangedurfd om, anders dan zijn directe concurrenten en buren, te experimenteren met ongewone verwerking van traditionele druivensoorten als Pinot Nero en Riesling Italico. Zijn houtgerijpte Bonarda Barricata is een doorslaand succes geworden. Maar ook de zoete Moscato en de Sangue di Guida mogen er zijn, de perfecte dessertwijnen.

De opvallende blauwe fles van de Riesling was zomaar een ideetje, maar inmiddels al jarenlang beeldbepalend voor deze unieke witte wijn. Piccinini is momenteel bezig om al zijn wijnen van nieuwe etiketten te voorzien, ontworpen door de Guatemalteekse kunstenares Elsie Wunderlich.

Zorgvuldig geproefd en geselecteerd

Italië is één van de grootste wijnproducerende en exporterende landen ter wereld. Er wordt zoveel lekkere wijn gemaakt dat het niet eenvoudig is een mooie dwarsdoorsnede van zo een groot wijnland te maken. Maar dat hoeft misschien ook niet. Uiteindelijk moet wijn gedronken worden om van te genieten. En voor Nederlanders is het een extra uitdaging om daarvoor niet de hoofdprijs te betalen.

De Italiaanse witte wijn die je hier kunt bestellen is een kleine greep uit de duizenden witte wijnen die Italië voortbrengt. Maar niet zomaar een greep, want alle wijnen zijn met zorg geproefd en geselecteerd op uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Stel zelf een doosje wijn samen (6 flessen) en ontdek het zelf!

Ons assortiment Italiaanse witte wijn

Het assortiment van WijnWagentje wordt eigenlijk maar met 1 criterium samengesteld: “lekker, doe nog maar een fles”! Niet helemaal waar natuurlijk, want we willen diversiteit bieden, en lekkere wijn voor een leuke prijs. Dat kan door een unieke samenwerking met diverse wijnhuizen en leveranciers, eigen import, en een goede logistieke partner om uw heerlijke wijn snel en op tijd bij je af te leveren.

Nieuwsgierig? Bekijk hier ons assortiment Italiaanse witte wijn.

  • Online Italiaanse wijn kopen
  • Zelf je doos wijn samenstellen
  • Gratis verzending (vanaf 3 dozen)
  • Veilig betalen via iDEAL
  • Snelle levering uit voorraad
  • Kwaliteitsgarantie
Ontvang nieuws en aanbiedingen
 


Over wijnwagentje wijnimport | Wijnwagentje in de media | Reacties van klanten | Wijn inkopen: Veelgestelde vragen | Contact

Wijn uit Veneto - Wijn uit Sicilie - Wijn uit Lombardije - Wijn uit Alto Adige - Wijn uit Sardinie - Wijn uit Basilicata - Wijn uit Puglia

Alg. voorwaarden | Disclaimer

Like us on FacebookFollow us on Twitter