Gianluigi

BUFFON

bubbles

Fan van voetballen en van wijn? Wijnmaker Fabio Cordella is dat ook! Samen met doelman Gianluigi Buffon heeft Cordella onder zijn ‘Champions Collectie’ een wijnserie ‘Buffon’ op de mart gebracht.

 

Wijnhuis Fabio Cordella

Het wijnhuis van de familie Cordella ligt in het Zuid Italiaanse plaatsje Copertino, en brengt al jaren zeer exclusieve rode, witte en rosé wijnen op de markt. Het wijnhuis staat bekend om zijn Champions Collectie, een serie wijnen van de meest bekende voetballers ter wereld. Zo hebben ze wijnen uitgebracht voor onder andere Wesley Sneijder, Ronaldinho en Roberto Carlos.

Cordella heeft een wijnboerderij in Copertino in de Zuid-Italiaanse provincie Lecce en brengt al jaren exclusieve wijnen op de markt. Onder het label Buffon heeft Cordella een rode wijn, witte wijn en een rosé op de markt gebracht. De rosé komt van de Negroamaro, een druif die typisch voorkomt in de Puglia regio. De witte Buffon is een honderd procent Chardonnay, de rode Buffon is een honderd procent Primitivo. Het eerste oogstjaar was 2016, dat op de markt is gebracht in 2017.

 

Vijftien maanden rijpen

De druiven komen uit de Puglia en Salento regio. Na persing wordt de wijn vijftien maanden gerijpt in eikenhouten vaten. De Buffon Salento Primitivo heeft een intens robijnrode kleur met paarse tinten en een aroma van pruimen met kruidige tonen. De wijn heeft een volle smaak, vrij droog met krachtige tannines. De Buffon wijn smaakt goed bij rundvlees, lamsvlees, varkensvlees en harde kazen. Je serveert de wijn het beste op veertien tot zestien graden.

 

Over Buffon

Gianluigi Buffon is een Italiaanse profvoetballer. Hij was eerst doelman voor Juventus, maar in 2021 verruilde hij deze na zeventien jaar, negen titels en drie bekers voor Parma. Hij was van 1997 tot en met 2017 international in het Italiaans voetbalelftal, waarvoor hij 176 interlands speelde.

Bij het WijnWagentje kan je als wijnliefhebber de beste wijnen vinden, waaronder de Buffon wijnen in rood, wit en rosé. Streekeigen wijnen importeren wij rechtstreeks van de wijnboer zodat we de authenticiteit van de wijn voor honderd procent kunnen garanderen. Naast de Buffon wijnen hebben we uiteraard nog veel meer wijnen: rood, wit en rosé, droog of zoet, prosecco, spumante of dessertwijn.