Italiaanse wijn

Italië is een van de grootste wijnproducenten ter wereld en staat bekend om de uitstekende kwaliteit van zijn rode wijnen. In deze sectie zullen we enkele van de meest populaire Italiaanse rode wijnen bespreken.

Een Overzicht van Populaire Italiaanse Rode Wijnen:

Amarone

Amarone is een versterkte wijn gemaakt van de druiven Corvina, Rondinella en Molinara. Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn intense smaak en aroma van zwarte kersen, chocolade, koffie en eiken. Amarone is een stevige wijn die goed past bij gerechten met veel smaak, zoals wild, gegrilde steak en harde kazen.

Barolo

Barolo is een rode wijn gemaakt van de Nebbiolo druif en wordt beschouwd als een van de beste wijnen uit Italië. Het heeft een diep rode kleur en een complexe smaak van rood fruit, kruiden en specerijen. Barolo is een stevige wijn die goed past bij gerechten met veel smaak, zoals wild en gegrilde vleeswaren.

Brunello

Brunello is een rode wijn gemaakt van de Sangiovese druif en komt uit de regio Toscane. Het heeft een heldere robijnrode kleur en een smaak van rijpe kersen, pruimen en een vleugje specerijen. Brunello is een stevige wijn die goed past bij stevige gerechten, zoals wild en gegrild vlees.

Barbera

Barbera is een populaire rode wijn uit Piemonte en wordt gemaakt van de Barbera druif. Het heeft een heldere robijnrode kleur en een fruitige smaak van zwarte kersen en pruimen. Barbera is een zachte en toegankelijke wijn die goed past bij gerechten met veel smaak, zoals pasta en pizza.

Nebbiolo

Nebbiolo is een rode wijn die voornamelijk in Piemonte wordt geproduceerd. Het heeft een donkerrode kleur en een complexe smaak van rood fruit, kruiden, leer en tabak. Nebbiolo is een stevige wijn die het beste past bij gerechten met veel smaak, zoals wild en gegrilde steak.

Chianti

Chianti is een bekende en veelgeconsumeerde Italiaanse rode wijn die afkomstig is uit de Toscane regio in Italië. Het is een fruitige en zachte wijn met tonen van kersen, rozen en specerijen. Chianti is een uitstekende keuze om te serveren bij gerechten met vlees, waaronder pasta’s en pizza’s.

Merlot

Merlot is een andere populaire Italiaanse rode wijn die bekend staat om zijn soepele en volle smaak. Deze wijn is gemaakt van de merlot druif en is perfect voor mensen die van milde rode wijnen houden. Merlot heeft tonen van zwarte kersen, pruimen en chocolade, wat hem een heerlijke optie maakt om bij het eten te drinken.

Sangiovese

Sangiovese is een veelgebruikte druif in Italië en wordt vaak gebruikt om Chianti wijn te maken. Deze wijn is bekend om zijn kruidige en zure smaken en is een uitstekende keuze voor mensen die houden van een stevige rode wijn. Sangiovese heeft tonen van kers, specerijen en tabak.

Pinot Nero

Pinot Nero, ook wel bekend als Pinot Noir, is een populaire Italiaanse rode wijn die afkomstig is uit Noord-Italië. Deze wijn is mild en heeft een elegante smaak, met tonen van aardbei, kersen en rode bessen. Pinot Nero is perfect voor mensen die van delicate rode wijnen houden en het is een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden.

Nero d’Avola

Nero d’Avola is een druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van italiaanse rode wijn. Deze druivensoort komt oorspronkelijk uit Sicilië en is een van de populairste druivensoorten in Italië. Nero d’Avola wijnen zijn vol en krachtig met aroma’s van bessen en kruiden.

Primitivo

Primitivo is een druivensoort die oorspronkelijk uit Zuid-Italië komt en wordt gebruikt om zware, volle en vol fruitige rode wijnen te maken. Deze wijnen hebben een rijke smaak van bessen, kruiden en chocolade.

Negroamaro

Negroamaro is een druivensoort die voornamelijk in Puglia, in het zuiden van Italië, wordt gekweekt. De wijnen die gemaakt worden van deze druivensoort zijn zacht en hebben een volle smaak met aroma’s van bessen en specerijen.

Rondinella

Rondinella is een druivensoort die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van rode wijnen in Veneto, Noord-Italië. Deze wijnen zijn lichter van stijl en hebben een fruitige smaak met aroma’s van rood fruit.

Croatina

Croatina is een druivensoort die voornamelijk in Lombardije, Noord-Italië, wordt gekweekt. De wijnen die gemaakt worden van deze druivensoort zijn steviger en hebben een aroma van kruiden en bessen.

Corvina

Corvina is een druivensoort die voornamelijk in Veneto, Noord-Italië, wordt gekweekt. Deze druivensoort wordt gebruikt om de populaire rode wijn Valpolicella te maken. Corvina wijnen zijn licht en fruitig met aroma’s van rood fruit.