Wijnhuis

Cantina Fabio Cordella

bubbles

De Salento is een eeuwenoud wijngebied waar ontzettend veel over te schrijven is. Hier zijn geschiedenis en meer dan duizend jaar traditie met elkaar verweven. Uitmuntende wijnproductie van uistekende inheemse variëteiten zorgen voor omvangrijke export wat nog steeds groeiende is. Het familiebedrijf Fabio Cordella Cantine di Copertino bestaat sinds 1915 en past terecht in deze trend en produceert een gevarieerd, breed en complex assortiment kwaliteitswijnen.

fabio-cordella-cantine-shop-logo-1480356656
sneijder-wijnen-trio

Fabio Cordella produceert voornamelijk rode wijn, afkomstig van twee soorten druiven. De meest bekende is de Primitivo, de zelfde druif als de Californische Zinfandel. De andere belangrijke variëteit is de Negromanno die je overal in Puglia tegenkomt en behalve een volle rode wijn ook een goede rosé kan produceren. De klassieke verhouding bestaat uit 90% Negroamaro en 10% Malvasia Nera, deze laatste verrijkt vooral het aroma.

Naast wijnmaker is Fabio ook sportmanager waardoor hij veel contacten heeft met internationale voetballers in Italië. Een aantal jaren geleden is hij het project “Wine of the champions” gestart waarbij zijn flessen zijn voorzien van ex-top voetballers die internationaal bekend staan en bij een Italiaanse club hebben gespeeld. Zijn flessen dragen om die reden etiketten met de namen van onder andere Wesley Sneijder Ronaldhino Vincent Candela Buffon Roberto Carlos Toto John Terry Roberto Assis….

www.fabiocordellacantine.com