Wijnhuis

La Guardiense

bubbles

Grote maar kwalitatieve hoogstaande coöperatieve in Guardia Sanframondi (provincie Benevento), waar de wijnbouw werd geïntroduceerd door de Etrusken.

logo-La-Guardiense
Guardiens-3

Grote maar kwalitatieve hoogstaande coöperatieve in Guardia Sanframondi (provincie Benevento), waar de wijnbouw werd geïntroduceerd door de Etrusken.

Opgericht in 1960, vandaag het symbool van de technologische en economische vooruitgang van de regio, gestoeld op de combinatie van kennis van bodem en druif, wijnmakerservaring, en de nieuwste technologieën. De cantina beschikt onder meer over de meest geavanceerde zachte-druk persen, voldoende koelcapaciteit, lage temperatuur cryo-maceratie installaties, temperatuurgecontroleerde fermentatietanks, geautomatiseerde pompsystemen, en een afzuigkap voor polyfenolen (rode wijn). De aangesloten boeren bezitten alle wijngaarden in de Guardiolo DOC, waar zich de betere terroirs van deze provincie bevinden. Men biedt wijnen aan in 6 kwaliteitslijnen, waarvan de “Janare Selezione” de tweede “beste” lijn is. Wij werken ermee omdat zij veruit de beste verhouding kwaliteit/prijs geeft.
Let misschien ook op de erg mooie aankleding. De flessen zijn extra slank en elegant. Het etiket wordt voor elke wijn afzonderlijk gevormd door een letter, het schrift verwijst naar de Etrusken die nog lang voor de Romeinse tijd in deze streek druivenaanplant en wijnbouw introduceerden. Hele mooie flesjes, ook om cadeau te doen …

www.laguardiense.it

Guardiensa-wijnwagwentje-2