Wijnhuis

Villa Erbice

bubbles

Het produceren van wijn in Villa Erbice begon in 1870 met overgrootvader Narciso. Tot en met de volgende generatie nog geen inox en barriques en nog niet de huidige kwaliteitswijnen – daarentegen gewone tafelwijn gefermenteerd in geëmailleerde cementen kuipen.

logo-villa-Erbice
Villa-Erbice

De prachtige historische villa stamt uit de 15de en de 17de eeuw en is intussen een beschermd monument. De familie Erbice maakt nu enkel nog schitterende wijnen, enkel van druiven afkomstig van hun eigen wijngaarden, 13 ha in totaal. Daarvan liggen er een goede 8 onmiddellijk aansluitend aan de villa, in Mezzane (een km of 15 ten noordoosten van Verona), tussen de 250 en 450 m hoogte.

De wijngaarden worden op een milieuvriendelijk en duurzame manier bewerkt, met enkel traditionele natuurlijke pesticides, en enkel met handarbeid. Heel traditioneel zijn ook de fermentatie van de most tot wijn in inox tanks bij gecontroleerde temperatuur, het laten rusten van de wijn vindt nog steeds plaats in betonnen kuipen met een emailbekleding, het rijpen laat men uitsluitend over aan Franse eiken barriques van 225 liter.

www.villaerbice.it

Villa-Erbice-wijnwagentje