Nieuws

Italië evenement 2020

Wijnwagentje samen met wijnhuis Fabio Cordella en Wesley Sneijder op het Italië evenement 2020.

Op de Italië-fair van afgelopen 11 tot en met 13 september 2020 in Haarzuilen zijn de wijnen van Fabio Cordella onder de aandacht gebracht door WijnWagentje.nl en dat is niet onopgemerkt gebleven bij het toegestroomde publiek.

Grote eye-catcher waren de wijnen met het label van Wesley Sneijder.Flessen

Wijnboer Fabio Cordella maakt al jaren zeer succesvol hoge kwaliteitswijnen in o.a. Salento, Puglia, in de hak van Italië. Uit het hoger gelegen Toscane komt een mooie Brunello di Montalcino en een Toscana Rosso; uit Piemonte een mooie Barolo.

Behalve van wijn maken is Fabio een groot liefhebber van topvoetbal. Deze liefhebberij heeft hij gekoppeld aan zijn topwijnen en vandaar de samenwerking met Wesley Sneijder en vele andere grote voetballers die in Italië hebben gespeeld.

cordellafairFabio fair2

Op deze fair zijn de wijnen gepresenteerd met in achtneming van de klassieke weg om wijn-spijs te combineren. De gerechtjes zijn enerzijds af gestemd voor wit en rosé en anderzijds voor de rode wijnen die iets steviger zijn. De gerechtjes geven goed tegenwicht aan de wijnen gepresenteerd op het event.

De volgende wijnen zijn onder de aandacht gebracht:

  • Wesley Sneijder 10 Salento Chardonnay
  • Wesley Sneijder 10 Salento Negroamaro Rosé
  • Wesley Sneijder 10 Salento Rosso
  • Wesley Sneijder 10 Brunello di Montalcino DOCG

spijsVoor de Chardonnay en de Rosé is een krokant van melbatoast met daarop een crème van artisjok, gezouten grapefruit, venkel, zoetzuur van rode ui, Taggiasche olijf en zeste van limoen.

Voor de Rosso en Brunello is een samenspel van krokante melbatoast met ragfijn gesneden plakjes Costata di Manzo ofwel rib-eye met truffelmayonaise, pestolie en gekarameliseerde rode ui.

Deze wijn-spijscombinatie was zeer succesvol!

We hebben volop belangstelling gehad en veel positieve reacties. Wesley was met zijn broer Jeffrey en vriend Rolf Sanchez ook aanwezig waardoor de toeloop af en toe erg groot was. Een aantal wijnkopers zijn met door Wesley gesigneerde wijnflessen naar huis gegaan. Drie mooie dagen met mooi weer, best uniek tijdens de Coronatijd.